Всесвітній день здорового харчування: турбота про здоров’я через якісне харчування

Щороку 16 жовтня у світі відзначається Всесвітній день здорового харчування. Це важлива подія, яка нагадує нам про те, що наше здоров’я значною мірою залежить від того, що ми їмо. У сучасному світі якісне харчування стає ключовим фактором для підтримки здорового способу життя.

Збалансоване харчування забезпечує отримання вітамінів, мінералів та енергії, що сприяє фізичному розвитку, гарному самопочуттю та високій працездатності. Особливо важливо здорове харчування для дітей, адже саме в дитячому віці закладені основи міцного здоров’я та активного майбутнього.

У школі ми піклуємося про те, щоб наші учні розуміли важливість правильного харчування і вміли самостійно вибирати корисні продукти. Наші навчальні програми включають уроки, присвячені здоровому способу життя та харчуванню, однак виховання відповідного ставлення до власного здоров’я є єдиним з наших основних цілей.

В цей день класні керівники початкових класів проводять заняття з учнями на тему “Тарілка здорового харчування”. А для учнів середніх та старших класів проводяться інформаційні хвилинки щодо здорового харчування та впливу харчування на організм підростаючого покоління.

Тарілка здорового харчування — це концепція, розроблена експертами Гарвардського університету, яка допомагає налагодити харчування, а вибір корисних продуктів зробити простим і зрозумілим. Вона слугує наочною ілюстрацією того, яким має бути приймання їжі, щоби вміст і співвідношення основних поживних речовин були максимально збалансовані.

Здорова тарілка допомагає легко контролювати розмір і якість порцій, забезпечує різноманіття в раціоні й робить здорове харчування простим і доступним. Пам’ятайте, що кожне приймання їжі — це можливість зробити здоровий вибір і покращити своє самопочуття.

Зробіть свідомий вибір на користь здоров’я — почніть з Тарілки здорового харчування https://youtu.be/mIu1O0VFsvM?si=L9H0T-EoTEMISVD7

Запрошуємо всіх долучитися до свята Всесвітнього дня здорового харчування та разом піклуватися про своє здоров’я шляхом організації якісного і збалансованого харчування!

                                                                   За матеріалами сайту Центру громадського здоров’я МОЗ України https://phc.org.ua/news/tarilka-zdorovogo-kharchuvannya



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031