ТВІЙ ДРУГ – БЕЗПЕЧНИЙ РУХ

Україна приєдналася до шостого Глобального Тижня безпеки дорожнього руху, який, за ініціативою ООН, проходить в усьому світі з 17 по 23 травня. Цього року його присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму.
Тиждень безпеки дорожнього руху пройшов і у Старосалтівському ліцеї.
  Всі знають, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров’я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров’я, а навіть життя. У наш час з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах, тому, щоб зберегти своє здоров’я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху. Адже, за даними ВООЗ, дорожньо-транспортний травматизм є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. Саме тому кожен учасник дорожнього руху: водій, пасажир чи пішохід – повинен усвідомлювати свою відповідальність.
  У Старосалтівському ліцеї з 17 по 21 травня пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого було залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, вироблення навичок безпечного поводження під час руху до школи і додому.
  В рамках тижня заступником директора з виховної роботи Новіковою Н. М. та класними керівниками 1 – 11 класів були проведені тематичні уроки, бесіди і вікторини з використанням відеопрезентацій та навчальних мультфільмів: «Азбука доріг. Школа Світлофора», «Знай і вивчай правила дорожнього руху», «Правила дорожнього руху знай і завжди їх пам’ятай!», «Безпека дорожнього руху – це життя!». Під час проведених заходів діти розгадували загадки, малювали дорожні знаки, грали в рольові ігри, переглядали мультиплікаційні й документальні відеофільми. Упродовж тижня школярі мали змогу долучитись до конкурсу дитячих малюнків на асфальті «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!», а у шкільній бібліотеці з тематичною книжковою виставкою «Твій друг – безпечний рух».
  Проведені заходи були цікавими, змістовними і сприяли повторенню, вивченню та закріпленню знань Правил дорожнього руху, усвідомленню необхідності бути уважними і дисциплінованими на вулицях, дотримуватися Правил дорожнього руху. Адже від цього залежить життя і здоров’я!

 



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930