Шануй мову калинову!

Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово,
У барвінки зодягайся, моє щире слово!
Колосися житом в полі, піснею в оселі,
Щоб зростали наші діти мудрі і веселі!
Любов Забашта
Слово, моя ти єдиная зброє,
Ми не повинні загинуть обоє!
Леся Українка

Цей тиждень (19.02 – 26.02) у Старосалтівському ліцеї був присвячений двом визначним датам – Міжнародному дню рідної мови і 150-річчю від дня народження видатної української письменниці та громадської діячки Лесі Українки.
В усіх класах вчителями-предметниками і класними керівниками були проведені виховні заходи та тематичні уроки.
Фоє ліцею прикрасила виставка – експозиція «Леся Українка – славна донька України», на якій, крім інформаційних матеріалів, були представлені чудові творчі роботи учнів.
Протягом тижня заступник директора з виховної роботи Новікова Н.М. та педагог-організатор Крюкова О.М. проводили для учнів 1-11 класів інформаційні хвилинки «Мово, ти дзеркало душі, країни і народу», «В її імені фарби України», «Як я умру, на світі запалає Покинутий вогонь моїх пісень».
Бібліотекарі ліцею Заіченко О.Г. та Лисаченко Л.В. запросили учнів 5–6 класів на інформаційну годину «Шануй мову калинову!», в ході якої презентували книжкову виставку «Ти наше диво калинове, кохана українська мово!», а для учнів 3-х класів провели мовну вікторину «Подорож океаном рідної мови».
Цікаво пройшов конкурс знавців української мови серед третьокласників, який провела Шарко В. О.
З учнями 4-х класів класні керівники Білай Н. І. та Бобрик М. І. провели години спілкування «Чарівні слова відкривають серце», в ході яких діти розігрували різні життєві ситуації із використанням чарівних» слів.
Учні 9-11 класів активно долучилися до акції «5 причин пишатися Україною», яку організували вчителі української мови Шевченко А. В., Шпичко С. В, Дьоміна Н. В.
За звання кращого знавця українських прислів’їв змагалися під час народознавчої гри «Неймовірна круговерть» на тему «Народ скаже – як зав’яже», яку провела Комар С. В., учні 5–Б класу.
А чудова виставка творчих робіт учнів 4–10 класів «Леся Українка: квітка на долоні вічності», стала результатом конкурсу малюнків до творів знаменитої доньки Прометея (під керівництвом Шпичко С. В. та Крюкової О. М.)
Всі заходи були спрямовані на те, щоб поглибити знання учнів про мову як основу духовності, виховувати любов і повагу до української мови як мови державної та мови материнської; зацікавити творчістю Лесі Українки та спонукати до її вивчення.



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930