Правда та міфи про сіль.
Стільки суперечливих порад про споживання солі: яку обрати, скільки споживати, чи взагалі відмовлятись? Розбираємось, де правда, а що — лише популярні міфи.
Міф: Я не додаю сіль у їжу, тому точно не споживаю її забагато.
Правда: 75% солі на добу ми споживаємо разом з повсякденними продуктами, наприклад, хліб, сир, соуси. Багато солі також міститься у фастфуді. Тож більшість із нас їсть забагато солі, навіть не здогадуючись.
Міф: Про кількість солі в раціоні мають турбуватись лише люди старшого віку
Правда: Надлишок солі в раціоні навіть у молодої або середнього віку людини підвищує ризик артеріальної гіпертензії і, як наслідок, інсульту чи інфаркту. Українці споживають удвічі більше солі на добу — в середньому 12,6 г, коли Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує — не більше 5 г. Контролювати сіль у раціоні варто всім.
Вивчай інформацію на упаковках. Купуй продукти, де солі менше!
Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше! #ЇжМеншеСолі!
За матеріалами ЦГЗ МОЗ України









