1 грудня — Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день боротьби з ВІЛ/СНІДом та Міжнародний день толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих  людей.  Вперше цей день був проведений у 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом учні Старосалтівського ліцею взяли участь в Загальноліцейній акції у підтримку людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом  «Червону стрічку носять небайдужі». Класними керівниками були проведені тематичні години спілкування «Жити у світі, де є ВІЛ». Учні початкових класів виготовляли «серце людяності та розуміння» та «червоні стрічки солідарності і пам’яті». Учні 5-8 класів підготували виставку стіннівок на тему: «СНІД: знати, щоб жити». Цікава і пізнавальна інформація по темі була зібрана старшокласниками, які оформили інформаційні буклети «СНІД – небезпечна хвороба ХХІ ст.» та «Хто попереджений, той захищений». Для учнів 9-11 класів було проведено урок-диспут «Ми проти СНІДу», який підготували і провели класні керівники. Були висвітлені питання історії виникнення захворювання, шляхи зараження, перші симптоми хвороби,  були розглянуті питання пандемії Сніду в Україні та особливості її поширення:

Старшокласники активно долучилися до обговорення проблеми поширення СНІДу, висловили свої думки та ставлення до цієї проблеми, відповіли на запитання на виявлення знань про шляхи передачі ВІЛ-інфекції. Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від  цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

Кожна людина повинна знати про наслідки безвідповідальних дій та ігнорування правил власної безпеки. Саме тому метою всіх проведених заходів було інформування про історію поширення епідемії, дію вірусу ВІЛ на людський організм, симптоми та ознаки цієї небезпечної хвороби, шляхи передачі та засоби профілактики ВІЛ-інфекції, формування відповідальної поведінки для збереження свого здоров’я.

Здоровий спосіб життя, виконання основних профілактичних заходів, дотримання норм моралі та етики у спілкуванні з оточенням –  гарантія безпеки від поширення ВІЛ/СНІДу.  Адже народна мудрість говорить: «Береженого – Бог береже».

Переглянути відеозвіт



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930