Пам’ятаємо

14 грудня – День вшанування

учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики.  Незаживаючою раною болю і втрат став Чорнобиль у житті українців. Масштаби лиха та важкість наслідків аварії на ЧАЕС стали найтяжчими в історії нашої планети. 

Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.  Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога.  Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав зовсім не «мирний» атом. Ми не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь.

Відповідно до  Указу Президента від 10 листопада 2006 року, 14 грудня, в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Ця дата була обрана не випадково, адже саме цього дня, 34 роки тому, відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища.  Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

У знак вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Старосалтівському ліцеї було проведено лінійку пам’яті «Чорнобиль – чорний біль». Учні та вчителі ліцею вшанували пам’ять загиблих героїв-чорнобильців Хвилиною мовчання.

Ми щиро вдячні ліквідаторам аварії на ЧАЕС за мужність і відвагу.  Бажаємо усім мирного неба, доброго здоров’я, оптимізму, сімейного затишку, добробуту та благополуччя!



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930