1 грудня — Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що вперше був проведений у 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Головною метою заходу є нагадування про необхідність припинення глобального поширення епідемії ВІЛ/СНІДу.

Цього дня по всьому світу проходять різноманітні соціальні акції, спрямовані на інформування про небезпеку хвороби, шляхи її поширення, симптоми, особливості лікування. Це день, коли світова громадськість висловлюється на підтримку майже 60 мільйонів людей в усьому світі, що живуть з ВІЛ/СНІД.

В рамках проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  та з метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, зокрема ВІЛ/СНІДу, та виховання толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД, в нашому ліцеї було проведено виховні заходи для учнів 4 – 8 класів: онлайн-лінійка, години  спілкування та бесіди  «Ми дружно скажем: «СНІДу – НІ!». Для учнів 9 – 11 класів заступник директора з виховної роботи Новікова Н. М. та медична сестра ліцею Пугач Л. І. підготували і провели  урок-диспут «Ми проти СНІДу». Захід пройшов під гаслом «Хто попереджений – той захищений». Були висвітлені питання історії виникнення захворювання, шляхи зараження, перші симптоми хвороби,  були розглянуті питання пандемії СНІДу в Україні та особливості її поширення.

Старшокласники активно долучилися до обговорення проблеми поширення СНІДу, висловили свої думки та ставлення до неї, відповіли на запитання анкети щодо виявлення знань про шляхи передачі ВІЛ-інфекції. Учні дійшли до висновку, що необхідно толерантно, з розумінням ставитись до ВІЛ-інфікованих, пам’ятаючи, що кожний із них є повноцінним членом суспільства.

Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від  цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930