Міжнародний день шкільних бібліотек

Книга – казкова лампа, що дарує   людині світло на далеких і темних дорогах життя.

Готфрід Лейбніц, німецький філософ

26 жовтня відзначається Міжнародний день шкільних бібліотек (International School Library Month).

Засновником цієї календарної події виступила Всесвітня організація ЮНЕСКО, за ініціативою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (International Association of School Librarianship, IASL) і вперше свято було проведено в 1999-му році. Тоді ж було розроблено спеціальний логотип  цього міжнародного дня.

 Дата святкування Міжнародного дня шкільних бібліотек в багатьох країнах, зокрема і в Україні – щорічно в четвертий понеділок жовтня. В 2020 році Міжнародний день шкільних бібліотек припадає на 26 жовтня.

  У 2005 році Міжнародний день шкільних бібліотек отримав офіційний статус, який був підтверджений головою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL).

У січні  2008 року ця подія вийшла на новий рівень: координатор проекту Рік Малхолланд оголосив, що Міжнародний день шкільних бібліотек перетворюється в місячник – теж міжнародний. 

А в 2014 році Міністерство освіти і науки України підтримало міжнародну ініціативу і прийняло рішення щорічно з 01 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проводити Всеукраїнський місячних шкільних бібліотек.

Бібліотека завжди була і є збирачем, хранителем і дослідником творів друку — вічних пам’яток писемності, а її працівники — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь. Тож вітаємо зі святом наших шкільних бібліотекарів Заіченко Олену Григорівну та Лисаченко Людмилу Вікторівну. Бажаємо натхнення і плідних звершень, міцного здоров’я і достатку, віри, надії, любові і мудрості у виконанні благородної місії на користь рідної України! А всім, хто любить і шанує книгу, – доброго здоров’я, цікавих відкриттів на сторінках книг та успіхів у досягненні поставленої мети!



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930