Його весна довіку не зів’яне, його «Кобзар» нікому не спалить

В понеділок, 27 січня, в рамках підготовки до 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря, для учнів 5–7 класів було проведено презентацію вічної книги Т. Шевченка «Його весна довіку не зів’яне, його «Кобзар» нікому не спалить». Діти зацікавлено слухали розповідь про дивовижну долю цієї книги, яку підготувала бібліотекар Дрогомерецька Т. В. Поезії, що входять до «Кобзаря», складались на тернистих дорогах поетового життя, писалися в мандрах і в казематах, мережились при світлі білих ночей Півночі і в пісках закаспійських пустель, під самотнім сонцем вигнання. Хоча більшість поезій написані далеко від рідного краю, наскрізно струменить у них світлий образ Дніпра і мріє синя далеч українських степів. На випадкових аркушиках паперу та в захалявних книжечках поетова рука похапцем, крадькома записувала рядки, що стали дорогими для цілого народу, донесли до нього крізь усі перепони віщі і вічні слова.
Книга формувалася поступово, рік за роком; формувало її саме поетове життя. Все найістотніше із цього життя, з великого життя українського кріпака Тараса Шевченка — від його юності й до останнього подиху,— ввібрала в себе ця збірка поезій, в хвилину творчого осяяння наіменована «Кобзарем»…
Наступним етапом заходу стала вікторина, в якій взяли участь представники від усіх класів.
Після вікторини заступник директора з виховної роботи Комар С. В. розповіла учням про Всеукраїнську акцію «Рушник Великому Тарасу» – створення унікального рушника – твору народного мистецтва, який стане величним національним символом, атрибутом урочистих заходів з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка, а також пам’яткою для нащадків про святкування цього значущого ювілею (детально про акцію можна прочитати тут: http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/346575.
Світлана Володимирівна запропонувала увазі учасників заходу відеоролик «Тарас Шевченко» із рубрики 1 каналу «Обличчя української історії» (відео можна переглянути тут: http://1tv.com.ua/ru/video/episode/faces_history/2011/08/01/3284)



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930