Нові стандарти – нова школа

25 червня 2013 року під головуванням заступника Міністра освіти і науки України Бориса Жебровського відбулася нарада, на якій було підбито підсумки Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа».
Працівники центрального апарату Міністерства освіти і науки, зокрема, фахівці департаменту загальної середньої та дошкільної освіти, які особисто брали участь у Всеукраїнській акції та роботі регіональних підсумкових нарад, зібрали велику кількість аналітичного матеріалу.
Вже сьогодні можна сказати, що школи країни в цілому готові до впровадження нових Державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах.
Під час акції вивчено і питання підготовки до нового навчального року, зокрема, проведення медичних оглядів учнів, впровадження здоров’язбережувальних технологій, організації харчування, забезпечення підручниками та інші.
Водночас слід зауважити, що подальшого вдосконалення потребують форми навчання керівників органів управління, шкіл, викладачів. Необхідно розробити механізм зворотного зв’язку, знати, як форми роботи, запропоновані МОН, сприймаються на місцях, як доходять до керівників шкіл та у якому вигляді.
«Для керівника відсутність зворотного зв’язку все рівно, що іти в атаку із зав’язаними очима», – зауважив Борис Жебровський.
З найцікавішими, неординарними кроками вирішення проблемних питань на місцях педагогічну спільноту ознайомить тижневик «Освіта України».

За матеріалами www.mon.gov.ua



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930