Вишиванка – твій генетичний код

 Вишивання моє, вишивання…

Чорний – сум, а червоний – кохання.

Синій – небо, зелений – буття.

Вишиванка – це наше життя!

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Сьогодні Україна святкує День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців. До Всеукраїнського флешмобу «Одягни вишиванку» долучилися учні та вчителі нашої школи.  Мета такої акції – збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Тож сьогодні Старосалтівська школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

 Проведення такого свята продемонструвало, що учні школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

Вітаємо усіх зі святом! Слава Україні!

Фото тут.



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930