Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс…

Сьогодні, 26 квітня, Україна відзначає 30-ту річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС.
У Старосалтівській школі пройшов ряд заходів, присвячених вшануванню пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
Класними керівниками було проведено тематичні години спілкування «Чорнобиль-трагедія ХХ століття», бібліотекарі (Заіченко О.Г., Лисаченко Л.В.) підготували тематичні виставки книг «Чорнобиль. Його уроків людство не забуде». Серед учнів 2-5 класів пройшов конкурс малюнків «Чорнобиль очима дітей», а учні 6-11 класів взяли участь у конкурсі плакатів «Спогади про Чорнобиль». Слід відмітити, що робота учнів 9 класу (Божко Н., Донець Е., Потикун А.) була визначена переможцем у номінації «Малюнки» у районному конкурсі «Чорнобиль очима дітей». Також у нашій школі пройшов конкурс творів, есе та віршів «Безсмертна пам’ять Чорнобиля», у якому переможцями визначені роботи Асєєвої І. (11 клас), Асєєвої С. (10 клас), Мурзіної Д. (7 клас).
Сьогодні для учнів 5-11 класів в актовій залі пройшов виховний захід «Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс…», метою якого було навчати дітей уболівати за минуле своєї держави, виховувати почуття поваги та пам’яті до трагічних сторінок України.
Ведучі (Стебницька Є, Головко К. – 11 кл.) та учні-декламатори (Фадєєва А., Рижикова Д. (6-А кл.), Шпичко О., Івакіна Д., Антонова Є. (6-Б кл.), Шумейкін А., Гречаний С. (8-А кл.), Якименко А., Ковальова Д. (8-Б кл.) нагадали усім про страшний день і біль, який ми досі відчуваємо. Зворушливий вірш у виконанні Потикун А. (9 кл.) викликав сльози на очах у глядачів, а замислитись над своїм життям, подумати над своїм ставленням до природи змусило звернення Землі (Плужник О. (6-Б кл.), яка благала: «Не брудніть мене, не засмічуйте, бо я — ваша мати». Учням продемонстровано відео «Прип’ять: життя до і після аварії».
Щороку ми повертаємося пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов’язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930