Можливість проведення ЗНО може зникнути за кілька днів

Питання можливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у наступному році – це питання кількох днів. Про це екс-директор УЦОЯО Ігор Лікарчук заявив в інтерв’ю LB.ua.
“Наразі система ЗНО підходить до того дня, коли можна буде сказати, що ЗНО-2016 не відбудеться. Це питання кількох днів. І про це вже відкрито кажуть наші технологи”, – сказав Лікарчук.
За його словами, під час обшуків вилучені персональні комп’ютери працівників, сервери з базами даних, програмним забезпеченням, Банком тестових завдань.
“Цих завдань дуже жаль. На їхнє створення були затрачені гігантські інтелектуальні ресурси та достатньо великі бюджетні кошти. Але, відверто кажучи, це не основна проблема. Можна повернутися до практики 2007 року і написати завдання, виходячи лише з досвіду авторів тестів. Це погано. Але можливо”, – зазначив екс-директор УЦОЯО.
Разом з тим він наголосив, що зараз не є особливо значущим механічне повернення серверів.
“Навіть, якщо сервери повернуть, то запустити систему, поставивши їх на місце та увімкнувши у розетку буде неможливо. Потрібно перезапустити програмне забезпечення або створювати нове. Перезапуск без людей, які його створювали, неможливий. А цих людей наразі немає”, – сказав Лікарчук.
Також він нагадав про проблему звільнення фахівців з системи зовнішнього оцінювання.
“На даний момент звільнилося кілька осіб. Думаю, найближчим часом звільниться ще осіб 6-7. Процес лише розпочався. Люди не хочуть працювати в таких умовах”, – каже Лікарчук.
Відповідаючи на питання щодо стану підготовки до ЗНО-2016 він зазначив, що робота вже мала бути розпочата.
“Але не зроблено навіть елементарне. Міносвіти досі не затвердило програм зовнішнього оцінювання. Тому укладачі тестів не можуть почати працювати над специфікаціями і змістом сертифікаційних робіт”, – зауважив екс-директор Українського центру оцінювання якості освіти.

http://osvita.ua



Гаряча лінія

1 клас

PISA

Останні новини

Опитування

Де Ви зараз?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930